Hier vindt u alle ideeŽn voor de eindbestemming van Braambergen die zijn binnengekomen in de periode van 2002 tot 2008. Deze ideeŽn zijn als uitgangspunt gehanteerd voor de ontwikkelingsvisie Boshart en het Bestemmingsplan. De ideeŽnbus is nu gesloten.

Idee 273
Ik heb een voorstel. U kunt een voetbalveldje maken en dan een soort toernooitje organiseren . Of u kunt een talentendag organiseren ,of een soort Olympische spelen voor kinderen . Allerlei verschillende simulaties. Zoals: vlieg ,auto ,bus ,fiets, motor, de boot, snowboard.
Daryl de Cocq van Delwijn

naar boven

Idee 272
Wij hebben ook leuke ideeŽn voor almere-alp.

 • 1 soort Snow World met schaats baan en dat je van een band van sneeuw bergen af kan glijden.
 • 2 water sport verhuur.
 • 3 Een soort buurthuis die activiteiten voor kinderen organiseren.
 • 4 Game hal.
 • 5 Parachute springen.
 • 6 soort korf waar je in zit met een soort ventilator op de grond die lucht uit blaast waardoor je blijft zweven.
 • 7 zoín trampoline waar je dan aan touwen zit en dan heel hoog kan springen.

We hopen dat jullie ze zullen gebruiken.
Marit, Hiba en Marisha. (we zijn alle drie 12 jaar en zitten op o.b.s. de zevensprong.) 

naar boven

Idee 271
Ik zou graag willen dat er een hele grote skatebaan komt want ik ben gek op skaten.
Voetbal zou ook nog kunnen want wie houd er nou niet van voetbal.
Jason Hania

naar boven

Idee 270:
Mijn idee is een hectare Zorgwijngaard met als hoofdactiviteiten wijnbouw- en zorgactiviteiten/dagbesteding met aanvullend educatie/recreatie.
Rene Bliekendaal

naar boven

Idee 269:
Mijn idee is de grootste off-roadbaan van Europa te maken voor RC-cars. (Dit zet Almere op de kaart.) Tevens ook een on-roadbaan erbij en een ovale racebaan (alles in ťťn centrum voor RC-cars).
J.P. Appel

naar boven

Idee 268:
Mijn idee is om een skibaan ervan te maken. In Dordrecht is dit al eerder gebeurd. Ik denk dat er ook animo is voor zo'n trekpleister in Almere.
Annelieke Bosma
 

naar boven

Idee 267:
Fietsparcours / wielerbaan (een verharde route ŗ la Sloten.
Mountainbiken / mountainbikeparcours (Dit kan een geweldig parcours worden met gebruik van de materialen die nu op het terrein worden gebruikt).
Patrick

naar boven

Idee 266:
Een
- topsportlocatie
- mountainbikeparcours (laten aansluiten op bestaande route)
- klimmuur
- ski\snowboardbaan of -hal
- Nordic Walking
en horeca aan de rand van het park en de Kemphaan.
Erwin Taling

naar boven

Idee 265:
In Nieuw Zeeland heb je 'the luge'.
Dit is een mengvorm van een kart- en een rodelbaan. Beide zijn populair. Ik denk dat de Alp dit ook in Nederland zou kunnen bieden.
Het idee is dus dat je in een soort ongemotoriseerde kart op een baan je weg naar beneden slingert. Om snelheid op te bouwen is een erg groot hoogteverschil niet nodig. Ook de milieubelasting is op zich klein (geen geluid en uitstoot). De investering is ook te overzien en via exploitatie volgens mij snel terug te verdienen.
Ik stuur u hierbij wat links om verder ideeŽn op te doen.
Matthijs Hofman

naar boven

Idee 264:
Bij Almere Alp denk ik al gauw aan ruige bergrivieren. Het zou mooi zijn voor deze locatie een wildwaterbaan te creŽren. Almere ligt vrij centraal in Nederland en het zou volgens mij een grote aantrekkingskracht hebben op de wildwatervaarders in centraal en noord Nederland, die nu nog naar BelgiŽ, Duitsland of nog verder moeten voor hun hobby.
Daarnaast zou een bobsleebaan, zoals in Coo, tot de mogelijkheden behoren.
Voor de nachten denk ik dan nog aan een sterrenkijker. Het is daarvoor een mooie locatie, gelegen uit het stadslicht van Almere. Almere heeft al een prima vereniging en dit zou voor hen ideaal zijn.
Hans Grijpink

naar boven

Idee 263:
Het creŽren van een beleveniswereld waar men door middel van alle zintuigen zaken kan waarnemen. Dit soort "werelden" bestaan bijvoorbeeld al in Duitsland. Hier heet het "Erfahrungsfeld der Sinne". Dit zou zowel voor kinderen als jeugd en volwassenen interessant zijn. Precies wat in Almere nodig is. Zoiets zou ook voor mensen buiten Almere aantrekkingskracht hebben en daardoor leuker zijn dan een gewone speeltuin.
Monika Walda

naar boven

Idee 262:
Mountainbike parcours (net als in Spaarnwoude).
Michael van Wijhe

naar boven

Idee 261:
Sleebaan of oefenheuvel voor parapenters.
Wijnand van Dijk

naar boven

Idee 260:
Maak een paragliding startlocatie op de heuvel en richt de heuvels zo in dat we mooi kunnen soaren langs de heuvel. Hierbij moet rekening gehouden worden met de mogelijkheid van vrij aanstromende lucht die tegen de heuvel omhoog blaast. Als de heuvel breed en het liefst komvormig is met de holle kant richting aanstromende wind dan heb je een perfecte locatie voor paraglidend Nederland midden in het land. Dit is zeker een aanwinst voor de omgeving. Paragliden belast het milieu absoluut niet en het geeft een spectaculaire aanblik wanneer paragliders langs de heuvel op en neer vliegen. Indien gewenst ben ik (en de rest van paraglidend Nederland) bereid dit idee nader toe te lichten en/of uit te werken.
Geert Koene

naar boven

Idee 259:
Een kabouterland met kabouterhuisjes en een speeltuintje.
Marjolein Muijsert

naar boven

Idee 258:
mountainbikeparcours.
Tim Haenen

naar boven


Idee 257:
Een soort mountainbikeparcours, vergelijkbaar met dat van Spaarnwoude. Dan kan er ook een skihelling naast komen.
Ton Haenen

naar boven

Idee 256:
Oefenhelling voor schermvliegers maken, waar ze veilig hun techniek bij kunnen houden.
Miranda Zwijgers

naar boven

Idee 255:
Poppendorp met kinderwagens en huisjes en elfjes.

naar boven

Idee 254:
Klimduin.
Ward Keijsers

naar boven

Idee 253:
Een oefenhelling voor paragliding.
Vrije aanstroom van lucht is nodig, dus een kale helling, die in de winter ook nog hele andere leuke activiteiten kan uitlokken.
W. Bras

naar boven

Idee 252:
Dit is puur een aanvulling op het plan voor de Mountainbikealp. Vaak wordt slechts een hoeveelheid paadjes en speelelementen neergelegd in plaats van een rondje met routing. Mountainbikealp is groot genoeg voor een mooi gerout rondje met technische elementen en duidelijke slotklim. Ik ben als 'ervaringsdeskundige' wel bereid om mee te denken over de inrichting van dit gedeelte van het park. Alvast bedankt!
Derek Haenen

naar boven

Idee 251:
Maak er een paragliding oefenhelling van.
Michael Hensen

naar boven

Idee 250:
Een soarplek voor schermvliegen. Stille recreatie, die nauwelijks met andere bestemmingen hoeft te botsen. Meerdere startrichtingen zou perfect zijn. In NL zijn er eigenlijk alleen maar ZW- tot NW-wind plekken.
A. Brand

naar boven

Idee 249:
Er is grote behoefte binnen de KNVvL afdeling schermvliegen (paragliden) aan een geschikte locatie om te "soaren" (= vliegen in up-wind) en om opzet-oefeningen te doen. Uw gebied is daar uitermate geschikt voor bij een Z.O. wind. Volgens mij is zo'n bestemming zeer goed te combineren met andere recreatieve activiteiten zoals golfen, klimmen enz.
Kees Fugers

naar boven

Idee 248:
Oefenlocatie schermvliegers. Er zijn nog veel te weinig mogelijkheden om te oefenen met een paragliderscherm in Nederland.

naar boven

Idee 247:
Op de plattegrond zie ik dat er een plan is voor zeilers. Graag zou ik hier ook een groot vlot zien. Voor roeiers en kanovaarders.
Myra Goudappel

naar boven

Idee 246:
oefenlocatie schermvliegen !

naar boven

Idee 245:
Schermvliegen (paragliding, parapente).
Dit zou fantastisch zijn en veel mensen trekken door de kleurige schermen en mooie stille, schone manier van sporten!
Jeroen Schokker

naar boven

Idee 244:
Wellicht is het mogelijk om er een parepente-oefenplaats, gecombineerd met een vliegersspot van te maken.
Vincent Udo

naar boven

Idee 243:
Een oefenlocatie (voor opzetoefeningen e.d.) voor paragliden (=schermvliegen).
Guido Louman

naar boven

Idee 242:
Een oefenhelling voor de paraglidesport.
A. Vromans

naar boven

Idee 241:
Maak er simpelweg een paragliding-oefenhelling van.
Bart de Meester

naar boven

Idee 240:
Parapent-oefenhelling
Een heuvel geeft goede laminaire stijgende stroming, die goed gebruikt kan worden om basistechnieken van het parapenten onder de knie te krijgen. In de bergen heb ik al een aantal ongevallen gezien die voorkomen hadden kunnen worden als men in Nederland de gelegenheid had gehad om te oefenen in schermbeheersing.
Parapenten is een fantastische sport maar je moet goed weten waar je mee bezig bent. Uiteindelijk is een parapentscherm 30 m2 en het vergt wel enige oefening om het scherm de baas te zijn en niet andersom.
Veel is er niet voor nodig. Zorg ervoor dat de bovenste bult en de zuid-, zuid/west- en westhelling vrij zijn  van bomen en struiken.
Deze oefenhelling kan overigens prima gecombineerd worden met andere activiteiten. Als ik de lijst met ideeŽn doorkijk zie ik geen activiteiten die hiermee in conflict kunnen komen.
Paul Blok

naar boven

Idee 239:
De randen mooi recht maken en schuin op laten lopen.. dan hebben parapenters/delta's er in de zomer en skieŽrs en sleeŽrs bij sneeuw er iets leuks aan.. daarnaast maakt dit alles geen (nauwelijks) geluid en is het leuk om naar te kijken!
Joost Dekker

naar boven

Idee 238:
Een Soarplek voor paragliders.
Zlatko Josipovic

naar boven

Idee 237:
Oefenhelling voor parapenters.
F. Pennings

naar boven

Idee 236:
Als soarhelling voor paragliding. Milieuvriendelijk, geen extra investering noodzakelijk. Voorziet in behoefte.
Peter Visser

naar boven

Idee 235:
Omdat paragliden in Nederland voor alsnog alleen mogelijk is d.m.v een lier is de helling perfect geschikt om als oefenhelling te dienen.
Joep Ritterbex

naar boven

Idee 234:
Geschikt maken voor de vliegsport, parapenten in het algemeen.
Matthijs Lindeman

naar boven

Idee 233:
Is het niet een idee om er een oefenplek voor het schermvliegen (paragliden) van te maken? Deze sport wordt in het buitenland veel beoefend. Dat gaat daar heerlijk omdat er bergen en heuvels zijn waar je vanaf kan vliegen. In Nederland is zoiets amper te vinden. Het zou mooi zijn als er een goede hellingzweeflocatie bij komt! Het is een mooi gezicht om te zien. De mooi gekleurde schermen zie je al van ver vliegen!
Sietse van Doorn

naar boven

Idee 232:
Paragliders laten vliegen op en voor de helling. Schoon, geluidloos en mooi om naar te kijken.
Ruud v.d. Broek

naar boven

Idee 231:
Een S
oarplek voor paragliders. We moeten normaal Úf naar de kust Úf erg ver weg naar het buitenland. Er is dus nx. Er is daar te vliegen met zuidoosten wind volgens mij. Een trekpleister die uniek is en soarders uit het hele land komen daar dan.
Erik van Oort

naar boven

Idee 230:
Mijn idee: Oefenlokatie voor schermvliegen.
G.A. Hommes

naar boven

Idee 229:
Mijn idee: oefenhelling paragliding.

naar boven

Idee 228:
Maak er een parapent-oefenhelling van. Dat lijkt mij het beste. Dat is sportief en niet milieubelastend en zou plaats kunnen bieden aan honderden actieve leden, die zo in contact komen met Almere.
Martijn Heeroma

naar boven

Idee 227:
Maak er plek om paragliding te beoefenen.
D. Veerman

naar boven

Idee 226:
Braam"bergen" en Almere "Alp", dat vraagt om een bergsportbestemming. Een oefenhelling voor de parapentesport is een mooie aanvulling op de al bestaande kunstmatige mogelijkheden voor klimmen, skieŽn etc.
Stephan Peute

naar boven

Idee 225:
Een supermooie locatie om een oefenheuvel en zg. soar vlieghelling/-dijk voor paragliders te maken. Paragliding is een vliegsport die enorm in opkomst is in Nederland. Het ontwerpen zou eventueel in overleg met de KNVVl of enthousiaste piloten kunnen geschieden. Ik stel me een openbaar toegankelijk gebied voor.
Peter van den Ham

naar boven

Idee 224:
Een flinke heuvel (of kam) zou heel goed gebruikt kunnen worden voor het schermvliegen. Schermvliegers hebben hier behoefte aan omdat er verder in Nederland weinig geschikte plaatsen zijn om de sport uit te oefenen. Voor andere bezoekers bieden de activiteiten van de schermvliegers een aantrekkelijk schouwspel.
Ton Stokkermans

naar boven

Idee 223:
Ik doe aan Schermvliegen (Parapente) en in Nederland is een groot tekort aan oefenheuvels en "soarplekken. Er word op diverse andere oude vuilnisbelten geoefend (bijv. Groningen, Nieuwegein etc.) maar in de buurt van Flevoland is er niets. Het zou een geweldige mogelijkheid zijn voor schermvliegend Nederland om nog een oefen- /soarhelling erbij te krijgen.
Jeffrey Griffioen

naar boven

Idee 222:
Oefenplaats voor parapenten. Er is een groot tekort aan plaatsen voor het oefenen met parapent. Een helling van 10-20m met vrije uitloop minimaal 200m is perfect. Parapentscholen kunnen dan prima oefenen; Airtime, E-line, etc.
Olaf van Hese

naar boven

Idee 221:
Maak de heuvel nog een paar meter hoger, liefst nog hoger natuurlijk.
Parapente is een redelijk snel groeiende sport, ook in Nederland. De mogelijkheden zijn in ons land echter zeer beperkt en bij bepaalde wind is deze plek zeer geschikt om te vliegen.
Nico Bosscha

naar boven

Idee 220:
Ik ben kanoŽr.
Ik was 25 jaar geleden betrokken bij 1e kanoclub in Almere en dit jaar bij de 2e. Almere promoot zich als blauw/groene stad maar doet weinig ACTIEF aan de watersport.
Wat zou het mooi zijn als - met aansluiting op omringend water - er een wildwaterbaan zou komen zoals onlangs in Zoetermeer geopend. Ik weet zeker dat ook NKB en NOC/NSF geÔnteresseerd zijn in deze enorme stimulans voor de kanosport in Nederland en West-Europa !
Richard Vastenhouw

naar boven

Idee 219:
De kans om met een skibaan en een parapenteplek Almere uniek te maken moeten we niet missen. Natuurlijk is een combinatie met andere outdoor sportactiviteiten ook heel goed mogelijk.

naar boven

Idee 218:
Bouw een universiteit op de heuvels. Duurzame bouw, veel hout en glas met hangbruggen tussen de verschillende campusgebouwen.
Bert Krom

naar boven

Idee 217:
Ik heb een aantal ideeŽn:

 • Een speciaal pad voor nordic-walking, wat een snel groeiende sport is in Nederland.
 • Geen kruidentuin, maar wel een alpentuin met niet alleen planten maar ook de boomsoorten die in de alpen voorkomen.
 • Niet alleen een klimwand, maar ook een klimroute voor het zogenaamde boulderen. Dan ga je als klimmer niet persť de hoogte in maar probeer je moeilijke rotspassages te nemen.
 • Een via ferrata-route.
 • Een kleine sterrenwacht bovenop de top.
 • In de rotspartijen een waterval maken.
 • Een klein geologisch museum, waar uitleg gegeven wordt over de ontstaansgeschiedenis van bijvoorbeeld de alpen. Je kan dit door middel van gletsjers uit ijstijd terugkoppelen naar het het landschap dat het uitzicht bovenop de top geeft.
Sonja Korevaar

naar boven

Idee 216:
Samenwerking met Ecudorp Alminde dat in 2007 op steenworp afstand van Braambergen wordt gebouwd: Afvalzorg kan het stortgas dat zij produceert aan Ecudorp Alminde leveren.
Eelco Schaap

naar boven

Idee 215:
Het lijkt mij leuk wanneer de heuvels voor een zeer breed publiek ontwikkeld worden qua sportmogelijkheden. Door er een ruiterroute doorheen te laten lopen met steile beklimmingen en afdalingen kunnen ook ruiters in het vlakke polderland ervan genieten.
Liesbeth Bloem

naar boven

Idee 214:
Openbaar en gratis tennispark, voetbalveld, klein golfparcours of baseballveld.
Samantha Post Uiterweer

 naar boven

Idee 213:
Aangezien er in Almere maar ťťn golfbaan aanwezig is waar een wachtlijst bestaat en waarbij je een aanzienlijke inkoopsom moet betalen:
Gebruik het als golfbaan. Genoeg ruimte voor een 9-holes baan met drivingrange.
Zeker NIETS voor kinderen aangezien het elke dag al kinderdag is volgens de meeste ouders.
Jan Hebels

naar boven

Idee 212:
Ik dacht ook aan een wild-waterbaan, om lekker te kunnen kanoŽn en raften. Water genoeg in Almere, maar om echt te kunnen spelen moeten we toch (ver) weg.
Eric Voortman

naar boven

Idee 211:
Een indoor skihal. De dichtstbijzijnde skihal is in Spaarnwoude. Er zijn veel Almeerders die een dergelijke voorziening graag in de buurt willen hebben. Zo doet de stortlocatie de naam Almere Alp recht aan.
Michel van den Bergh

naar boven

Idee 210:
Indoor ski-centrum, zoals in bijvoorbeeld Den Haag en Landgraaf. Dit is ook kostendekkend te realiseren.
Astrid Rijf-Herman

naar boven

Idee 209:
In Waalwijk staat sinds 1999 een generator elektriciteit op te wekken uit het gas dat vrijkomt uit een stortplaats. Is dat hier ook rendabel te maken?
Peter Hillebrink

naar boven

Idee 208:
Kijkend naar Almere-Alp moet ik erg aan het gebied van Spaarnwoude denken. Een mooie toevoeging daar die ik ook zeer graag zou zien in het gebied van Almere is een indoor skibaan. Past perfect bij de atmosfeer van Almere-Alp, is uiteindelijk kostendragend en, mits ambitieus en groot genoeg uitgevoerd (de dichtstbijzijnde "grote" indoor skibanen zijn nu ver weg in Landgraaf en in Duitsland), ook een grote aantrekkingsfactor voor mensen vanuit heel Nederland. Het sluit goed aan bij een chaletrestaurant en is het hele jaar door bruikbaar, in tegenstelling tot het huidige idee dat hoofdzakelijk afhankelijk is van mooi zomerweer. Wat dat betreft is een klimmuur denk ik ook beter te combineren met een indoor klim- en abseilcentrum. Wellicht in dezelfde ruimte als de skibaan. Dan zou het volgens mij helemaal uniek zijn in Nederland, een all-year-round sportief gebied. Als ik nu iets leuks en actiefs wil doen in de winter (toch het grootste deel van het jaar) zoals karten, skiŽn of klimmen, moet ik toch in ieder geval buiten Flevoland zoeken. Ander all-round ideetje dan ook meteen maar: behalve voor de mountainbikers ook een offroad traject/centrum voor 4wd-clubs en/of offroad of trial/quad motorclubs? Heuveltjes, leuk :-)
Emil Nossin

naar boven

Idee 207:
Wonen op Braambergen? Wie wil er in hemelsnaam op asbest wonen?! Mijn idee is: Laat het gebied met rust en laat de natuur voor de verandering daar eens zijn gang gaan. We zijn als mens zo gewend om overal onze stempel op te willen drukken. Laten we nu eens geen paden aanleggen, geen beplanting of bebouwing aanbrengen, geen onderhoud plegen aan de vegetatie, die daar in de loop der tijd zal ontstaan, kortom: laat het gebied verwilderen. Zo ontstaat een door de mens schijnbaar vergeten stukje natuur, waar je kunt struinen zonder voortdurend sporen van menselijke activiteit om je heen te zien. (Zoals nette wandelpaden, houtkap, of zogenaamde kunstuitingen enz.) Kosten: nihil. De bruggetjes over de omringende sloten liggen er al, alleen de hekken moeten worden weggehaald. De verharde weg over het terrein blijft gewoon liggen, die verdwijnt vanzelf onder de begroeiing. Wanneer na verloop van tijd het gebied door begroeiing ontoegankelijk wordt voor mensen, dan biedt het een veilig toevluchtsoord voor het wild uit de omringende bossen, waarvan de laatste tijd al flink wat habitat is afgepakt (Overgooi, Stichting Aap, de Kemphaan, het Museumbos....). En natuurlijk geldt er op die plek dan een permanent jachtverbod.
Dit is mijn wens voor de inrichting van Braambergen.
Marjo Rottschafer

naar boven

Idee 206:
Een leer- en werkplek
Een gebied dat volledig in het teken staat van de ondersteuning van de Almeerse bevolking bij het organiseren van werken en leren. Door zowel werkzoekenden als studenten te betrekken bij de ontwikkeling kan het gebied  wisselende bestemmingen voor de Almeerse bevolking krijgen maar ook de geschikte plek zijn om leerervaringen in praktijk te toetsen. Zo wordt het de grootste banenmotor voor Almere.
H. Prins

naar boven

Idee 205:
Een skibaan (zoals in Huizen bijvoorbeeld) en inderdaad een bike-park als in Winterberg/Willingen Duitsland is erg intrek op het moment.
Eric Vos

naar boven

Idee 204:
Waterspeelpark.
Een speelpark voor kinderen waarbij het water naar boven wordt gepompt en daarna weer naar beneden gaat door allerlei geulen en kanalen. Kinderen zouden onderweg met allerlei dammen en sluisjes moeten kunnen spelen. Naast het werken met de dammen en sluizen kunnen er nog veel andere activiteiten worden verzonnen. Met pompen, molens en dergelijke. Ik heb geen idee hoe groot de ruimte is, maar misschien zijn er kleine meertjes mogelijk om andere experimenten met bootjes of zelfs boten te doen. In Oostenrijk hebben ze zo'n park: wasserspielpark.at voor meer ideeŽn. Daar hebben ze het voordeel van de bergen, maar volgens mij moet het voor Nederlanders een uitdaging zijn om zoiets met water te realiseren.
Bij een grondige en zorgvuldige opzet zal het voldoende bezoekers moeten trekken.
Fons van Rooijen

naar boven

Idee 203:
Wat het in ieder geval niet moet worden is een steriel TeleTubbi park waar niets gebeurt!
Nee het moet een "doe"-berg worden waar iedereen van jong tot oud actief bezig kan zijn.
Velen zijn al met goede ideeŽn gekomen. Ik denk dat het dan ook niet meer dan logisch is als tientallen van die ideeŽn gecombineerd worden en allemaal plaats kunnen vinden op Braambergen. Zoals: ski-/snowboardhelling (indoor) dan kun je het dak bedekken met gras voor de Parapenters, mountainbikeparcours gecombineerd met crossbaan, wielerbaan gecombineerd met cartbaan, wildwater-/kanorivier met aan eind een heuse golf (golfsurfen). Bovenop de berg een grote uitkijktoren met een klimwand en vandaar bijvoorbeeld rondom de toren naar beneden een reuzenglijbaan. Ook abseilen en tokkel-/kabelbaan kan makkelijk vanaf de toren. Naast of onder de toren een cafť/restaurant met daar aangekoppeld een interactief recycling museumpje. Waardoor ook de glijbaan (transparant) gaat, die een stuk door de berg loopt waardoor je nog het afval van de Almeerders kunt bewonderen.
Met een reuze braam bovenop de toren als logo van "braambergen" en tegen de heuvels echte bramenstruiken is de huidige naam prima bruikbaar! Wat budget betreft moet er volgens mij best wat kunnen. Als het goed wordt aangepakt, bijvoorbeeld ook diversen sportorganisaties benaderen en laten adviseren over eisen betreffende parcours zodat het ook voor wedstrijden gebruikt kan worden, dan kan het een heel positief visitekaartje worden voor Almere en kan het ook veel mensen van buitenaf aantrekken.
Steven van Dijk

naar boven

Idee 202:
Een walhalla voor de sportieve Almeerder: een indoor skibaan (voorbeeld snowworld) met aan de buitenzijde een klimmuur gecombineerd met leuke terrasjes, mogelijkheden om in wigwamtenten te kamperen en gebruik te maken van een fietscrossbaan. (voorbeeld bergsche hoek). Ook is er een uitkijktoren die beklommen kan worden en waar het hele sportieve gezin vanaf kan tokkelen.
Alinda Bosman

naar boven

Idee 201:
Naast het feit dat een klimmuur absoluut welkom is in Almere, is dit een uitgelezen locatie om her en der boulderrotsen te plaatsen. Dit zijn flinke rotsblokken waarop geklommen kan worden zonder gebruik te maken van een zekeringspartner of touwen. Zeer toegankelijk dus voor iedereen die geen ervaring heeft met sportklimmen en erg leuk om te doen.
Peter Rodenburg

naar boven

Idee 200:
Mijn idee is om er een klimmuur en een indoor ski-/snowboardbaan te maken.

naar boven

Idee 199:
Mijn idee is om van de Braambergen een naturisten- c.q. sexcamping of -ontmoetingsplaats te maken. In verband met het overal wegjagen in Nederland van de mensen die naakt willen recreŽren (18+) lijkt het mij een goed idee om hier een speciaal aangewezen plek voor te maken, aangezien er dan niemand overlast van heeft.
Anita van Zuijlen

naar boven

Idee 198:
Er is in Nederland een groeiende groep beoefenaars van de sport schermvliegen (ook wel parapente genoemd). Sinds kort heeft deze groep ook een normale luchtvaartstatus gekregen. De sport wordt niet alleen in de bergen beoefend maar ook in het platte Nederland: namelijk aan de lier. Voor het oefenen van starten in de bergen moeten we nu altijd (en soms voor niets) naar de bergen rijden. Toch al snel 750/1000 km. Zou het nu niet mooi zijn om de hoogte van de afvalberg te kunnen gebruiken om bergstarten te oefenen en te kunnen soaren? Het enige dat we nodig hebben is een vrij veldje zonder bomen.
Jan-Willem Speckman

naar boven

Idee 197:
Het terrein leent zich m.i. uistekend voor de aanleg van een geasfalteerd parcours met vangrails dat vervolgens gebruikt kan worden voor (auto)heuvelklim, autoslalom, een proef van de Almere Rally, minimotorbike races, supermotards (in combinatie met onverhard),brommerraces,karting, wielrennen, ligfietsen etc. etc.
Bas J. Buitendijk

naar boven

Idee 196:
Locatie gebruiken voor parapentactiviteiten voor iedereen.
Jochum de Vries

naar boven

Idee 195:
Indoor skicentrum.
R. Hasenbos

naar boven

Idee 194:
Het zou een fantastische situatie zijn als een deel van de helling geschikt wordt gemaakt als oefenhelling voor parapenters. Nu zijn de vele enthousiaste beoefenaars in Nederland afhankelijk van de "goodwill" van boeren, Staatsbosbeheer en andere grondbezitters. Als er ruimte wordt vrijgemaakt voor de parapenters dan zal dat een enorme aantrekkingskracht uitoefen op de omtrek.
J. Stam

naar boven

Idee 193:
Het lijkt me fantastisch als hier een schermvlieg- of soarhelling komt. Momenteel kan er (zonder lierkabel) alleen aan de kust gevlogen worden. Voor mensen die verder van de kust wonen kan deze locatie een uitkomst bieden.

naar boven

Idee 192:
De heuvel is uitstekend geschikt om te soaren met een parapent. Veel meer dan een begrasde helling is hier niet voor nodig. Dit soort (legale) hellingen zijn zeer zeldzaam in Nederland en voorzien zeker in een behoefte van veel mensen.
Jacco Hoogewoud

naar boven

Idee 191:
Een paragliding/soarberg.
Michel Verhagen

naar boven

Idee 190:
Voor mijn sport is niet veel meer nodig dan een glooiende helling. Maak er een stek van waar we kunnen paragliden.
Erwin Embsen

naar boven

Idee 189:
Omdat paragliding een "jonge" sport is in Nederland, die maar op een paar locaties goed te beoefenen is, zou het heel mooi zijn als wij langs de stortheuvel zouden mogen vliegen (soaren). Een van de locaties waar dit veel gebeurt is te Wijk aan Zee. Omdat men daar niet in de duinen mag lopen is deze locatie officieel niet geschikt. Parapenten is veilig (als men het zorgvuldig doet) en is een echte publiekstrekker.
S. van Hamelsveld

naar boven

Idee 188:
Als er ooit een lokatie geschikt was voor voor een dierentuin is het hier wel!
Egbertus Seuninga

naar boven

Idee 187:
om een mountainbike parcours aan te leggen dat voldoet aan het wedstrijdniveau van de KNWU. Hierdoor ontstaan daarnaast dan ook ander inkomsten die weer goed zijn voor de werkgelegenheid. Dit parcours zal beheerd moeten worden door een vereniging en aangezien wij een aankomende vereniging zijn willen wij graag deze last dragen.
Bram Sieraad

naar boven

Idee 186:
Ik denk dat de gemeente behoudend dient te zijn met het maken van al tť prestigieuze en optimistische plannen voor dit gebied en het hieraan hangende kostenplaatje. Er zijn al diverse prestigieuze projecten mislukt en/of niet haalbaar gebleken zoals 'het kasteel', Omniworld etc. waarbij Almere een 'modderfiguur' heeft geslagen. (We zijn de eerste gemeente ter wereld die al een ruÔne heeft vůůrdat ze een kasteel hebben gehad !!!)
Almere heeft al erg veel groen en water wat niet of nauwelijks recreatief wordt gebruikt, zoals bijvoorbeeld. het Pampushout, Kromslootpark, de waterpartijen waar de pleziervaart door het ontbreken van voorzieningen massaal wegblijft. Dat is jammer, want er zou zoveel mogelijk zijn. Er is een enorm potentieel aanwezig, maar van het meeste wordt maar mondjesmaat gebruik gemaakt.
Mijns inziens komt dit door het ontbreken van voorzieningen zoals 'uitspanningen'. Men kan rond Almere eindeloos fietsen, skeeleren e.d. maar een drankje, ijsje of terrasje onderweg is in de buitengebieden niet te vinden. Persoonlijk denk ik dat je de infrastructuur (hoogtes) van Braambergen zo nuttig mogelijk dient te gebruiken. Waarom hoogtes aanleggen voor een indoor-ski-centrum in Poort als deze hoogtes er in Braambergen al zijn? Oůk voor een kunstijsbaan is in dit gebied ruimte voldoende voorhanden terwijl er in de zomermaanden goed gewandeld, gefietst, geskeelerd e.d. kan worden. Nadeel is dat de weinige voorzieningen die er zijn in de Almeerse buitengebieden (Kemphaan, Stichting Aap en nu weer Braambergen) zich dan allemaal concentreren in ťťn buitengebied, terwijl de passievere gebieden zoals het eerdergenoemde Kromslootpark, Pampushout, waterhout e.d. passief blijven.
Dus.....hand op de knip en eerst goed overwegen of het aantal te verwachten recreanten wel opweegt tegen de kosten die voor inrichting van dit gebied dienen te worden gemaakt.
Hans ten Oort  

naar boven

Idee 185:
Omdat Almere alp een uniek stukje Almere is door zijn heuvels, moet het ook gebruikt worden voor ideeŽn die een grote meerwaarde geven bij een heuvelachtig terrein. Ik denk dan aan een mountainbike terrein, (uitermate geschikt) en een recreatiegolfbaan (voor iedereen toegankelijk). Een helling waarop bij sneeuw allerlei activiteiten gedaan kunnen worden (sleeŽn en skiŽn) maar waar in de zomer allerlei planten groeien. (Vaste planten, een soort alpenwei.) Een fietsroute die de Kemphaan verbind met het cirkelbos.
Het overige gebied aantrekkelijk maken voor dagrecreatie met betaalbare horecagelegenheid. Op de mooie plaatsen in het gebied veel bankjes en dergelijke.
Het belangrijkste is wel dat het een gebied wordt voor alle inwoners van Almere (en waar ook alle inwoners gebruik van maken, jong en oud).
De beplanting moet parkachtig zijn zodat binnen enkele jaren de begroeiÔng al een geheel vormt met het hele gebied. Maar zet nooit bomen op een rij!!! (zoals in de hele polder).
A.G.J.M. Rave

naar boven

Idee 184:
een kunstmatige wildwaterbaan! Voor zowel rafters/kajakkers en overige outdoor watersportfuncties zoals surfen & canioning. Zelf ben ik medeoprichter van een geweldige club; de "raftingdutchman" en zie met lede ogen toe hoe watersporters naar de Ardennen of Alpen moeten en wijzelf minimaal 3,5 uur moeten autorijden naar Arras(Fr) voor de dichtstbijzijnde mogelijkheid.
Michael John Borgers

naar boven

Idee 183:
Eigen exploitatie van een kabouterbos met woonhuis en kantoor met een kinderboerderij en boerenspeelplaats voor de hele kleintjes waar bija niets voor te vinden is.
Knopper

naar boven

Idee 182:
Een multi sportcentrum met een mountainbike parcours. Een skihelling en bandenglijbaan.
Martin Walsteijn

naar boven

Idee 181:
Mijn idee is een indoorpiste om te skieŽn en te snowboarden.

naar boven

Idee 180:
Energieattractiepark onder motto: haal zoveel mogelijk energie uit zon, wind, water + verbranding huisvuil op 1 stukje land. Het zou een mooi schouwspel zijn voor het publiek om het op een mooie manier op de alp te tonen. De hoge heuvel zorgt voor goed rendement met de ontvangst van de zon en wind en de stroming van het water + Museum.
Rťmi Wouters

naar boven

Idee 179:
Een groot gevarieerd gebied met bos en heide, toegankelijk voor iedereen, maar vooral met veel ruiterpaden, voor beginnende ťn gevorderde ruiters. Buiten de wandel, fiets, en ruiterpaden mag het bos zich op natuurlijke wijze ontwikkelen. Met vennen en beekjes zodat vogels en wild zich er ook thuis voelen.
Emily Hebels

naar boven

Idee 178:
Een oefengebied voor Nordic Walking. Dť nieuwe sport in Nederland. Nog meer dimensie door heuvelachtig terrein. Opzetten Nordic Walking school.
Peter Jansen

naar boven

Idee 177:
Indoor Ski/IJspaleis
Er kan met dit gebied een uniek ski/ijscomplex neergezet worden met echte sneeuw en ijs. Ik heb een aantal ideeŽn voor de pistes: zo zal er vermaak zijn voor beginnende skiŽrs en gevorderde skiŽrs. Voor de snowboarders zal er een grote halfpipe moeten komen. Naast de pistes komt er in het complex een restaurant/ verschillende zalen (voor zakelijke verhuur)/ Skiwinkel /verhuur van schaatsen en Ski-apparatuur en een Discotheek (De Skihut) en een schaatsbaan met een schaats disco.
Martijn Koning
 

naar boven

Idee 176:
Een mogelijkheid voor Rolski sport.(Dit is Langlauf, Biatlon op wieltjes). Er bestaat tot op heden maar ťťn locatie in Nederland waar dit gedaan kan worden, namelijk het Noords Centrum in Bergschenhoek.
R. Felix

naar boven

Idee 175:
Een wildwatercentrum.
Nederland telt ruim 35.000 actieve wildwater-vaarders (Kano, Raft, Hydrospreed). Een Wildwaterbaan die genormeerd is aan olympisch niveau zal een enorme impuls geven aan Nederland watersportland. Om z'n baan te realiseren heeft men nodig:
. een berg;
. een baan van minimaal 400 m lengte;
. een gemiddelde diepte van 1,5 m.
Om de baan te vullen zijn er zowel boven als onder een waterreservoir nodig. Om het water rond te pompen op olympisch niveau zijn er minimaal 4 pompen nodig. Door zo'n baan in Nederland te realiseren kunnen er ook internationale wedstrijden gehouden worden.
P.A.J. Meskers

naar boven

Idee 174:
Een indoor skibaan (als Snowplanet of Snowworld) lijkt mij een enorme aanwinst voor Almere en Flevoland. Nu moeten alle skiliefhebbers altijd een eind weg om een uurtje te kunnen skiŽn. Daar komt bij dat Almere nog niet een echte publiekstrekker op recreatief gebied heeft welke het hele jaar gebruikt kan worden. Eventueel in combinatie met een schaatsbaan en dergelijke.

naar boven

Idee 173:
Een wintersportcentrum met overdekte skibaan, rodelbaan, schaatsbaan en een restaurant in Oostenrijkse stijl met een aantal zalen voor feesten, vergaderingen en congressen.
R.G.W. van Eijs

naar boven

Idee 172:
Een langgerekte vliegberg (kan eventueel ook in het vierkant) voor parapenters. Het liefst in de richting O en N-O, maar andere richtingen zijn ook welkom. Dit is waarschijnlijk de bestemming met de minste kosten. Er hoeft slechts gras te groeien op de helling. Verder kan dit alleen zonder obstakels in de buurt, aub ook geen sloten vlak voorlangs of bomen! Parapenten is een volledig stille en milieuvriendelijke sport. Waar gevlogen wordt is altijd veel kijkpubliek. Een gunstig gelegen horecalocatie (met uitzicht) zou alleen daarom al veel publiek trekken.
Carla Beekman

naar boven

Idee 171:
Indoor skibaan ter grootte van de baan Snowworld te Landgraaf. Dit reeds uitgewerkte project biedt tevens veel mogelijkheden voor andere recreatieve doeleinden.
Marc de Wildt

naar boven

Idee 170:
De Torteltuin, gebaseerd op figuren van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp.
Wij sturen u hierbij een complete beschrijving van het plan.
Henk van den Einden en Brenda Scholten

naar boven

Idee 169:
De Sterrenwacht Almere is al heel lang op zoek naar een geschikte locatie voor een sterrenwacht/technisch wetenschappelijk ervarium c.q. planetarium. Het moet een locatie zijn aan de zuidkant van Almere en een beetje buiten de stad. Er zijn al compleet uitgewerkte plannen en ideeŽn! Zie ook www.heelalopreis.nl en www.bruklik.nl/sterrenwachtalmere.
Piet Hans Bruinsma

naar boven

Idee 168:
Op de zo hoog mogelijke Alp (uitzicht!) hoort een skibaan; het liefst een overdekte met echte sneeuw, of anders een borstelbaan. En een startklip voor deltavliegen.
Johan Luyer

naar boven

Idee 167:
Ontwikkel bij de Almere-alp een mountainbikecentrum, zoals bijvoorbeeld in het Duitse Willingen de bedoeling is: een aantal parkoersen, waaronder ook downhill. Dat zou voor Nederland uniek zijn.

In Nederland is een aantal locaties waar mountainbikers, vaak en masse, naartoe trekken. Een locatie in de polder, op de Alp, kan het antwoord zijn op overlast in de natuur door de grote aantallen mtb'ers. En omdat het mountainbiken voorlopig alleen nog maar groeit, ook in disciplines, kan het een goede trekker zijn! Het opzetten van een mtb-centrum sluit daarnaast goed aan op de andere suggesties die er zijn voor trendsporten zoals klimmen. En geen biker die zonder Tiroler snack naar huis zal gaan.

Een uitgewerkt voorstel, in concept, voor het mtb-centrum heb ik in mijn bezit. Het gaat ook in op mogelijkheden om verbindingstraverses te maken met bestaande routes.
Joris Pouw

naar boven

Idee 166:
Het terrein bestaat uit drie heuvels dus misschien moet er voor ieder wat zijn? Dus een heuvel stadspark met picknick, kinderboerderijen en wandelmogelijkheden. Een deel sportief met midgetgolf, schaken, diverse sportvelden voor basketbal, volleybal en voetbal. Misschien zelfs een polo(paarden)veld. En een gedeelte educatief: dingen zoals ontdekkingstuin met natuurkundige verschijnselen, een verkeerspark (ism 3VO) schooltuinen, of een natuureducatiepark zoals Plaswijk in Rotterdam.
Richard van Hamond

naar boven

Idee 165:
Hallo,
namens de Wielertourclub Zeewolde wil ik ook een idee inbrengen. Ik zie dat er al wat ideeŽn zijn ingebracht m.b.t. fietsen zoal mountainbiken, fietsparcours en wielerbaan. De Wielertourclub Zeewolde organiseert (komend jaar nummer 7) jaarlijks met de Tourclub Flevoland uit Lelystad een tourfietsevenement genaamd Omloop Flevoland. Hierbij worden in 3 routes van respectievelijk 80, 120 en 160 km de mooiste plekjes van Flevoland aangedaan. Wij gaan komend jaar richting de 500 deelnemers en we hopen te kunnen doorgroeien in de komende jaren naar 1000 deelnemers. 80 % van die deelnemers komt van buiten de polder. Tijdens en na afloop van de tocht zijn de uitingen van verbazing over de afwisseling in landschap en de onverwachte schoonheid van Flevoland schering en inslag. Het zou daarom hartstikke mooi zijn als we in onze route de deelnemers ook nog ineens een ongelooflijke kuitenbijter konden voorschotelen.

Ik wil daarom pleiten voor de aanleg van een verhard fietspad over de hoogste top van Braambergen dat aansluit op de fietspaden die langs Braambergen heen lopen. Op die manier kunnen wij het eenvoudig in de route opnemen, aangezien die vlak langs Braambergen loopt. Verder zou het fietspad zo moeten worden aangelegd dat het enerzijds een zo lang mogelijke beklimming aan de fietsers voorschotels, maar die beklimming moet anderzijds ook zo steil mogelijk zijn. Het moet niet het hellingpercentage hebben van het eerste de beste viaduct. Al met al moet er dus worden gezocht naar een wijze van aanleg waarin een optimale mix van lengte en stijgingspercentage ontstaat. Ik weet niet hoe ze dat in Drenthe hebben gedaan, maar in Drenthe hebben ze ook een weg over de VAM-berg in Wijster aangelegd. Die is normaal helaas gesloten voor verkeer, maar hij is kennelijk wel zwaar genoeg om tijdens de ronde van Drenthe (wielerwedstrijd voor topamateurs) in het parcours te worden opgenomen. Uiteraard zou een dergelijk fietspad na aanleg niet alleen tijdens de omloop Flevoland worden befietst. Alle tourclubs en overige georganiseerde en ongeorganiseerde sportieve fietsers uit de regio zouden de Almere-Alp weten te vinden om even het klimgevoel te proeven. Het zou de allure van de Amerongse berg of Posbank voor onze regio kunnen krijgen. Dat zijn van die pukkels waar wij zelfs vanuit Zeewolde minimaal ťťnmaal per jaar naar toe fietsen om ze beklimmen, om vervolgens voldaan weer terug te fietsen.

Ik hoop dat dit idee de goedkeuring van de ontwerpers kan wegdragen en dat het wordt meegenomen in het definitieve ontwerp en dus ook zal worden gerealiseerd.

Vriendelijke groeten en succes met het project.
Ronald Timmerman

naar boven

Idee 164:
1) Een bobslee-/rodelbaan of
2) Een natuurgebied waarbij alles wild en ongerept is. Dus geen bomen in rijtjes en asfaltwegen, maar puur natuur met 'wissel'-achtige paden en een breed scala aan flora en fauna. Eventueel betaling voor de toegang om niet-natuurliefhebbers buiten te houden.

naar boven

Idee 163:
Dierentuin met restaurant op hoogste punt. Dierentuin met kleinere diersoorten welke voor een deel loslopen. Apenheul moet veel groter. Neem er ook een asiel in op zodat bezoekers meer bewust worden gemaakt van de huisdierproblematiek. Kleinere dieren maken het mogelijk dat een deel overdekt wordt zodat men verzekerd is van bezoekers gedurende het hele jaar.
Ron Brands

naar boven

Idee 162:
Overdekte skibaan met echte sneeuw. Dit als centraal punt. De alp moet een klein Zwitserland/Oostenrijk worden. Dus naast de skibaan mogelijkheid om te wandelen in de alp. Een echte Stube voor de versnaperingen. En natuurlijk een speeltuin voor de kinderen mag niet ontbreken in het kinderrijke Almere!
J. Augusteijn

naar boven

Idee 161:
Ik zie bij de reeds ingediende ideeŽn 'hanggliding' en 'deltavliegen'. Dat zijn de Engelstalige en Nederlandse benamingen van dezelfde sport. Er is nog een vorm van 'voetstartende' luchtvaart: schermvliegen (Engels: paragliding, Frans: parapente) die zich over sterk groeiende belangstelling mag verheugen. Een centraal in Nederland gelegen oefenhelling/'soarstek' zou bijzonder populair worden en een fantastisch schouwspel vormen voor andere bezoekers. De kust en een paar andere plekken zijn soms al druk bezocht met kleurige schermen. Alles wat deze delta-/schermvliegers nodig hebben is een mooi steile grashelling, lekker hoog en liefst in een komvorm gericht op de meest gangbare windrichtingen: noordwest tot zuidwest. En zonder obstakels ervoor zoals (te) hoge gebouwen of bomen om turbulente lucht te voorkomen.
Ballonvaren....: onder een vliegroute van Schiphol? Lijkt me niet. En persoonlijk zou ik het graag allemaal ongemotoriseerd houden. Stank, gevaar en lawaai van crossers op wielen en te water is er al genoeg.
Andre Hilgersom

naar boven

Idee 160:
Parapenteheuvel. Soaren in Almere lijkt me helemaal te gek.

naar boven

Idee 159:
Mijn idee is een soarstek voor het uitoefenen van parapenten.
Richard van de Meer

naar boven

Idee 158:
Wat is een alp zonder alpenrivier?
Een kunstmatige rivier om te kunnen wildwatervaren. In Nederland is een grote behoefte aan een wildwaterbaan waarop men kan wildwaterkanoŽn en raften. Dit is de enige kanodiscipline die niet in Nederland mogelijk is. Vele kanoŽrs reizen jaarlijks naar de Alpen en de PyreneeŽn om op wildwater te kunnen varen. In BelgiŽ heeft de overheid steeds meer beperkingen om op wildwater te varen. Hier ligt voor Nederland en in het bijzonder Almere een mogelijkheid om een baan aan te leggen met allure en kunnen er zelfs (internationale) wedstrijden worden gevaren. Deze baan zal minstens een landelijke uitstraling hebben. Hier omheen is het mogelijk om een alpenlandschap te creŽren waar het mogelijk is om andere sporten te beoefenen. Voor de kinderen is het dan mogelijk om een soort rodelbaan aan te leggen.
Emile van der Waay

naar boven

Idee 157:
Mijn is idee is om een wildwaterbaan voor kano's te maken. Ik zit namelijk bij Aquavite, een kanovereniging (erg leuke club trouwens) en we varen nu steeds over het water maar daar staat totaal geen stroming. Dus was het idee om een wildwaterrivier te maken. Alleen...waar? en toen kwam ik op jullie site terecht.
Emile van der Waay

naar boven

Idee 156:
Maak er een mooie beeldentuin bij zodat kunstenaars hier hun beelden kunnen laten zien. Er is veel te weinig kunst te zien in Almere.
John

naar boven

Idee 155:
Een skiheuvel (zoals in Spaarnwoude gedaan is).
Rianne Korthouwer

naar boven

Idee 154:
Maak gebruik van de hoogteverschillen voor een kunstskibaan.
G. Kolenbrander

naar boven

Idee 153:
Voortbreiend op het idee van de heer Schaap: het stortgas/wkk-installaties gebruiken voor het oppompen van water voor een wildwater(kano)baan. De warmte kan gebruikt worden om het water op te warmen. Er zijn overigens veel goede voorbeelden van goedkoop te exploiteren banen met een hoog rendement.
Nico Busscher

naar boven

Idee 152:
Een wildwaterbaan voor kanovaren, raften en slalomwedstrijden. Nu is dat enkel mogelijk in de Efteling.
Nico Busscher

naar boven

Idee 151:
Ecudorp-Alminde werkt aan de realisatie van het ontwikkelingsplan waarbij duurzame energie een speerpunt is. Op welke manier kan het stortgas dat nu gewonnen wordt en omgezet in elektriciteit worden afgenomen door Ecudorp-Alminde voor de gasvoorzieningen van circa 50 huishoudens vanaf eind 2004 begin 2005? Op welke manier kan het gesprek op gang komen tussen Afvalzorg en dit project (locatie: Vogelweg) zodat er daadwerkelijk zaken gedaan kunnen worden?
E. Schaap

naar boven

Idee 150:
Een openluchtbioscoop (met voor de verandering op bepaalde dagen alternatief filmaanbod).
C.H. Schulze

naar boven

Idee 149:
Geef Braambergen terug aan de natuur!

Ontwikkel het gebied als een natuurgebied. Te vergelijken met de Utrechtse heuvelrug of de Hoge Veluwe.

Landschappen zijn niet statisch. Landschappen worden gevormd door allerlei invloeden van buitenaf. Of het nu is door een schuivende ijskap, een overstromende rivierdelta of door een vuilstort. Uiteindelijk neemt de natuur dit gebied weer over en creŽert hieruit voor de volgende generaties een natuurlijk landschap.

Ik vind de kracht van dit idee dat vanuit afval weer iets nieuws ontstaat. Als je tegenwoordig door het roergebied in Duitsland rijdt zie je dat dit gebied in de afgelopen jaren een vergelijkbar metamorfose heeft doorgemaakt. Van een doods landschap tot een prachtige natuurlijke leefomgeving waar mens en dier graag verblijven.

Wel denk ik dat in dit specifieke gebied (Braambergen) de vorm van de heuvels iets aangepast zal moeten worden onder andere ten behoeve van wandelpaden en een wat minder gecultiveerd uiterlijk.
Rob Sol

naar boven

Idee 148:
Indoor Ski Baan
Zeer velen met mij!!
C. Kuipers

naar boven

Idee 147:
Om in samenwerking met de Nederlandse Hartstichting een loopparcours te maken om daar lekker in de natuur te hardlopen. In ieder geval ook fijne looproute waar iedereen lekker in de natuur kan lopen.
E. Aldewereld

naar boven

Idee 146:
"ALP" is ideaal om een overdekt skicentrum te creŽren.
R.J. Zomer

naar boven

Idee 145:
Als helling voor parapenters.
Peter Kok

naar boven

Idee 144:
Kerstbomen plantage, waar je met kluit een boom kunt halen,die na de december maand weer ingeleverd dient te worden, leasen dus. Met daaromheen wat leuke zaken zoals een kerstmarkt enzovoorts. Natuurlijk voor de zomer een bomen doolhof met wandelroute,en een kinderboerderij en een speeltuin.
Lettie Lanfermeijer-Roose

naar boven

Idee 143:
Uitbreiding van de naast de locatie gelegen Stichting AAP door een (buiten)verblijf te maken voor apen en andere op te vangen dieren.
Cees Sollman

naar boven

Idee 142:
In ieder geval GEEN overdekte skipiste. Dat is al zo standaard als Blokker in een winkelcentrum. Maak er iets unieks van en gebruik het "hoogtepunt" als uitkijkpunt. Plaats bovenop een hele hoge uitkijktoren met daarop fiets de Almeerse vlag. Voor de rest zijn uw ideeŽn voor bv een openluchttheater heel goed, doet mij denken aan de Hollywood Bowl (wellicht een uitstapje voor de ambtenaren waard). Maar serieus: maak een uitkijktoren, openlucht theater en een park met veel dennenbomen. MAAR GEEN SKI PISTE.
Jan Visser

naar boven

Idee 141:
Een mountainbike parcours van minimaal 30 km met hellingen tot 25% en smalle paadjes voor het betere stuurwerk en dat volledig gepeild.
Louis Veldman

naar boven

Idee 140:
Maak op de heuvel startplaatsen voor Parapenters en Deltavliegers. Dat wordt een lust voor het oog van de toeschouwers, en een paradijs voor deze sporters.
Linke de Man

naar boven

Idee 139:
Om er een activiteit centrum van te maken met o.a. een paraglidingcentrum met een oefenhelling en vliegschool voor de zomer en de winter. Omdat er in Nederland geen heuvels zijn waar er gevlogen en geoefend kan worden, zijn wij genoodzaakt om steeds weer naar het buitenland te gaan. En het kan tevens in de winter gebruikt worden als een skihelling, sleehelling en zomer/winter rodelbaan. Veel mensen in Nederland zouden dit een leuk idee vinden omdat het een steeds populairdere sport aan het worden is, en omdat het leuk is om zo nu en dan te oefenen en te leren vliegen op een behoorlijke helling die centraal in Nederland licht!
John Overdijk

naar boven

Idee 138:
Een echte "sneeuw" helling op een alp mag natuurlijk niet ontbreken, de aprŤs-ski is immers ook al in het plan opgenomen. Ik denk echter meer als toevoeging op het huidige plan, wat er erg mooi uitziet, dan als compleet themapark. (Overigens is dit idee volledig eigenbelang want ik rijd wekelijks langs de locatie om te gaan skiŽn op de skibaan in Biddinghuizen wat toch ruim 50 km. rijden is). Een gecombineerd speel-, sport- en relaxpark vindt ik overigens een mooie toevoeging op het aantal (fraaie) parken wat Almere al heeft.
Marcia Boomhouwer

naar boven
 

Idee 137:
maak er een parapente-helling van. In nederland is er weinig terwijl je eigenlijk al snel leuke dingen kunt doen mits je het veilig maakt. Kosten zijn laag!

naar boven

Idee 136:
een paragliding / delta startplek

Deltavliegers en vooral paragliders kunnen voor het starten goed gebruik maken van een helling. Dit idee is goed te verenigen met andere plannen die uitgaan van plannen die weinig bebouwing nodig hebben. Het enige wat hiervoor nodig is is namelijk een schuine helling, zonder obstakels zoals bomen, bankjes, etc. Ideaal zou zijn als er een heuvel is met aan verschillende kanten (windrichtingen) een vrije helling. Dit kan zeer eenvoudig onderdeel zijn van een park. paden die over de helling lopen zijn over het algemeen geen bezwaar.
Menno Wolff

naar boven

Idee 135:
Wat is een alp zonder een alpenrivier.
Een kunstmatige rivier om te kunnen wildwatervaren. In Nederland is een grote behoefte aan een wildwaterbaan waarop men kan wildwaterkanoŽn en raften. Dit is de enige kano discipline die niet in Nederland mogelijk is. Vele kanoŽrs reizen jaarlijks naar de alpen en de PyreneeŽn om op wildwater te kunnen varen. In BelgiŽ heeft de overheid steeds meer beperkingen om op wildwater te varen. Hier licht voor Nederland en in het bijzonder Almere een mogelijkheid om een baan aan te leggen met allure en kunnen er zelfs (internationale) wedstrijden worden gevaren. Deze baan zal minstens een landelijke uitstraling hebben. Hier omheen is het mogelijk om een alpen landschap te creŽren waar het mogelijk is om andere sporten te beoefenen. Voor de kinderen is het dan mogelijk om een soort rodelbaan aan te leggen.
Gerard de Reus

naar boven

Idee 134:
een schermvlieg oefenhelling.
Hans ter Maat

naar boven

Idee 133:
Maak er een oefenhelling van voor parasailing, ook wel parapente genoemd. Op zo'n helling kunnen beoefenaars hun starts en landingen veilig oefenen, en kunnen geÔnteresseerden op een veilige manier kennismaken met de sport. Omdat parapente relatief weinig vergt qua aanpassingen (een windzak en snelheidsmeter zijn al luxe, wel prettig is een enigszins vlak terrein vanaf de voet van de helling) kunnen ook andere mogelijke sporters (trimmers, mountainbikes en wandelaars er gebruik van maken, en blijft de natuurlijke omgeving zoveel mogelijk intact.
Sean van Koutrik

naar boven

Idee 132:
Mijn idee is om van deze prachtige heuvel een starthelling te maken voor Parapente-vliegers. Nederland is schaars bedeeld als het gaat om mogelijke startplekken voor deze sport, niet in de laatste plek vanwege onze algemeen bekende 'platheid'. Laat Almere zich nou eens positief onderscheiden, en zorg ervoor dat die sporten die specifiek de hoogte, die deze 'alp' biedt, nodig hebben een (t)huis bieden zoals Almere zelf ook een thuis biedt voor zijn vele bewoners uit alle windstreken. Geef de paragliders in Nederland een toplocatie! (En dan natuurlijk niet alleen voor commerciŽle doeleinden, of alleenrecht voor 1 vereniging!) .
Martijn Mensing

naar boven

Idee 131:
Paraglidend-Nederland zit te springen om een mooie oefenbult om hun "bergstarts" te kunnen oefenen.
Hiervoor is alleen maar een mooie grasbedekte helling zonder hindernissen nodig met een vrije vlakte ervoor (liefst zo breed en zo hoog mogelijk en in alle windrichtingen uitgericht). Dat moet toch geen probleem zijn?
Jan-Peter Bos

naar boven

Idee 130:
Er een paraglidehelling van te maken. Een mountainbikeparcours zou ook leuk zijn.

naar boven

Idee 129:
Houd een breed gedeelte vrij van bomen en andere obstakels, het zou voor schermvliegers een ideale startplaats zijn.
Jan Smulders

naar boven

Idee 128:
Oefenhelling voor paragliders en hanggliders.

naar boven

Idee 127:
Het zou een fantastisch idee zijn om de heuvel te gebruiken als oefenheuvel voor parapenten. Het betekend dat er op een kant van de heuvel wat minder bomen zouden moeten staan, die veroorzaken namelijk veel turbulentie, en onderaan de heuvel een klein vlak grasveld zodat daar geland kan worden. Parapenten gaat goed samen met andere sportbeoefening indien er qua inrichting een beetje rekening zou worden gehouden. De Stekken commissie van de KNVvL afd. Schermvliegen zou u daar ongetwijfeld behulpzaam bij willen zijn.
Eddy Th.C. Binneveld

naar boven

Idee 126:
Maak er een paragliding oefenhelling van!, kost weinig en veel recreatieplezier, een dergelijke stek in Nieuwegein is een pleisterplaats voor scholen en enthousiastelingen!

naar boven

Idee 125:
paragliding oefenhelling.

naar boven

Idee 124:
Met enige infrastructurele aanpassingen Nederlandse parapenters de mogelijkheid bieden de berghelling te gebruiken voor (berg)oefenstarts en mogelijk kleine (glij)vluchtjes. Parapenten (schermvliegen) is een in Nederland groeiende vliegsport.
Toon Westerburger

naar boven

Idee 123:
Maak er aan de zijkanten een met gras begroeide oefenhelling van voor parapente (schermvliegen). Zet er vooral geen dikke bomenrij voor want dan wordt de wind weggenomen en krijg je turbulenties.
Geert Mesander

naar boven

Idee 122:
Ophogen tot 20 meter in de zuidwesthoek voor, op het zuidwesten, een oefenhelling voor paragliders en hanggliders en op het noordoosten een skihelling/skihal.
Marco Verhoog

naar boven

Idee 121:
Maak van de heuvel die is ontstaan een oefen helling voor paragliders. Zij kunnen op de helling de voor en achterwaartse start techniek verbeteren.

Eventueel wanneer de heuvel hoog en lang genoeg is zou er ook nog gesoard (gevlogen) kunnen worden.

Op het moment zijn nauwelijks of geen mogelijkheden om het opzetten te oefenen.
Rob Molenkamp

naar boven

Idee 120:
om er een heuvel van te maken waar je op kan vliegen met parapantes en deltavliegers, het meest milieuvriendelijke sport op aarde!!!
Robert Smerdizinski

naar boven

Idee 119:
Maak er een oefenhelling voor paragliders.
C. Straub

naar boven

Idee 118:
Een oefenhelling voor parapenten (paragliden). Leuk voor -niet vliegers- om te zien en een uitkomst voor parapenters in heel Nederland. De kosten zijn minimaal, want het enige wat nodig is is een kale helling zonder obstakels. In de winter kun je het dan mooi gebruiken als slee helling.
Theo Luurssen

naar boven

Idee 117:
Het creŽren van een paragliding helling geschikt om op te oefenen en te soaren.
Ardy Brouwer

naar boven

Idee 116:
oefenheuvel voor schermvliegers, zeer veel animo, weinig kosten!!
D. ter Maat

naar boven

Idee 115:
Een soar plek voor paragliders. Soaren is zweven op dynamische wind die tegen een heuvel omhoog gestuwd word. In Nederland zijn we afhankelijk van de duinen, en is alleen bij west wind vliegbaar, en ver weg voor veel Nederlanders. De heuvel moet niet veel lager zijn dan 15 meter en een hellings hoek hebben van Ī 45ļ en een zijde van ongeveer 200 meter.
Erwin Vrielink

naar boven

Idee 114:
Maak er een echte Alp van. Bekijk de kunstskibaan van Huizen (de Wolfskamer) en Bergen (Il Primo). Skilessen in de polder van Almere, het chaletje voor de gluhwein, warme chocolademelk met apfelstrudel. In de bossen bij de Kemphaan nog een trimbaan. Een perfect recreatiepark voor de sportieve Almeerder!
Judith Lenderink

naar boven

Idee 113:
Paragliding oefenhelling en of soarhelling.
P. Rehorst

naar boven

Idee 112:
In Nederland zijn tienduizenden beoefenaars van delta- en schermvliegen (parapente). Om de bergstart te kunnen oefenen moeten wij naar het buitenland. Ik weet 110% zeker, dat als er op Braambergen een mogelijkheid zou zijn om de bergstart te kunnen oefenen, er vele deltapiloten en parapentepiloten zťťr vaak de weg naar Almere weten te vinden. Inclusief mijzelf, als moet ik er 140 km voor rijden.
Gerard Tiben

naar boven

Idee 111:
Een kunstzinnig communicatiecentrum op en rond de top van de Alp. U kunt denken aan interactieve voorstellingen, concerten, installaties, performances, presentaties, workshops en cursussen. Met als doel een beter begrip voor elkaar, dwars door alle geledingen van de samenleving, ongeacht afkomst, cultuur, opleiding en ontwikkeling. Een emotionele 'Berg van Babel', maar in tegenstelling tot het klassieke voorbeeld een torenberg met een positieve uitstraling. Een berg waarop iedereen elkaar ontmoet door middel van een of andere vorm van kunst met elkaar praat, individueel en - zeker - Ūn groepen. Een berg vol theater, beweging, muziek en beeldende kunst, toegankelijk voor iedereen.
Bart Corduwener

naar boven

Idee 110:
Stuwwal Almere
Het reliŽf in Nederland bestaat voor het overgrote deel uit duinen en stuwwallen. Breng in Almere de laatste IJstijd tot leven door de verhoging van de afvalberg uit te voeren als ware het door landijs opgestuwd. Binnen de opzet van een recreatiepark kan het thema stuwwal doorgevoerd worden. Op informatiepunten komt men alles te weten over het ontstaan van stuwwallen, de periodes, de samenstelling etc. Zwerfkeien dragen bij aan het beleven van dit gevoel.
Op andere stuwwallen staat op het mooiste punt dikwijls een theehuis of pannenkoekenhuis. Een sfeer van heide en bos met een dergelijke uitspanning draagt meer bij aan de attractiviteit van het gebied dan een Alpenrestaurant.
G. Pol

naar boven

Idee 109:
Gezien de omgeving waar het in is gelegen moet het een natuurlijke bestemming krijgen. Hierbij gaat mijn voorkeur uit om het heuvelachtig te laten met een mountainbikeparcours.
Willem Jansen

naar boven

Idee 108:
Maak een LINK op de website van Afvalzorg naar die site 'almere alp' (want volgens mij weet het merendeel van de mensen die van-z'n-levensdagen niet te vinden!)
en aangezien Afvalzorg ideeŽn wil hebben voor Braambergen (NB ook erg belangrijk om de 'burger' erbij te betrekken)
... lijkt het mij verstandig om zo snel mogelijk een link te plaatsen op de Homepage van Afvalzorg met als titel: "IdeeŽn voor Braambergen"
dan weet iedereen het meteen te vinden en is het duidelijk waar het om gaat. Alle info over Braambergen kan dan ook meteen daar vermeld worden.
Greta Verduin

naar boven

Idee 107:
Prachtig plan om deze locatie om te vormen tot iets "avontuurlijks". Een klimmuur lijkt me een absolute must in Almere (kijk maar eens naar de drukte bij de klimhallen in Amsterdam), mits het zowel een binnen- als buitenwand wordt! Het idee voor het Chalet is best leuk, maar leuker is bv. een theehuis - laagdrempeliger en dus voor een breder publiek. Ook zou je nog kunnen denken aan een overdekte schaatsbaan.
Tom

naar boven

Idee 106:
Maak er een natuurgebied en een soort rustgebied van zodat (wilde) dieren zich daar kunnen terugtrekken.
Maarten Dekker

naar boven

Idee 105:
Hoewel kinderboerderij/dierentuin al is genoemd, zou ik hier een aanvulling op willen geven: Ik zou me hierbij beperken tot alpendieren. Kleine dieren zoals alpenmarmot, sneeuwmuis, sneeuwhaas, sneeuwhoen, rotskruiper, alpenkraai en alpenkauw hebben uiteraard de voorkeur. Afhankelijk van de faciliteiten zouden enkele grotere soorten zoals gems, moeflon, steenbok, lammergier of steenarend een plaats kunnen krijgen.
Marcel Dingenouts

naar boven

Idee 104:
Openbare golfbaan. Huidige golfaccommodatie heeft te weinig capaciteit zeer lange wachttijd om lid te kunnen worden + hoge kosten.
Edward Jansen

naar boven

Idee 103:
Mede gezien het feit dat dit een van de weinig stukjes polder is waar de (2e) bodem zandgrond is, zijnde de afdeklaag, biedt dit de unieke mogelijkheid om hier een "heideachtig" gebied van te maken wellicht zelfs met een schaapskooi.
Linda Jansen

naar boven

Idee 102:
De vuilstort onderdeel maken van de prachtige natuurlijke omgeving zoals die nu rond Braambergen aanwezig is. Dus veel groen met wandel- en fietspaden over en langs de 3 heuvels.
Dasilva & Duursema

naar boven

Idee 101:
Ik vind dat u een goed idee heeft uitgewerkt. Mogelijk dat hieraan nog een skicentrum kan worden toegevoegd, zodat ook tijdens de wintermaanden het gebied voor sport en recreatie kan dienen.
Wil de Koning

naar boven

Idee 100:
Maak op de alp een mooie steile helling met een flink grasveld eronder. Daar kan dan mooi aan paragliding en deltavliegen worden gedaan. Heel leuk als oefenhelling om zo deze sport dichtbij huis te kunnen proberen.
M. Breet

naar boven

Idee 99:
Wat u voorstelt is een fantastisch idee! Toch zou ik graag nog willen zien dat er een openlucht zwembad gerealiseerd zou worden. Dit is wat zeker in Almere zou passen.
Marcel van der Knaap

naar boven

Idee 98:
Bouw op de Alp tevens een wieler klimparcours zodat het voor het eerst mogelijk wordt in Nederland een legendarische L'Alpe D'Huez na te bootsen. Ik wil mij er vervolgens hard voor maken het NK Professionals naar Almere te halen.
Arjen Kuin

naar boven

Idee 97:
Ten eerste vind ik uw idee om een recreatiecentrum van Braambergen te maken een goed idee. Ik denk dat het goed zou zijn om samen met de plaatselijke FietsToerClub en wellicht de Rabobank een mountainbikeroute aan te leggen.
Louis van der Lichte

naar boven

Idee 96:
Een kunstskibaan!
(zoiets als in Huizen, dat is een goeie, met verschillende banen; goede instructeurs en een 'chalet' waar dan inderdaad die 'gluhwein of hete chocola' genuttigd kunnen worden; ik denk trouwens dat alle ideeŽn van die 'architectuurstudie' (mij onbekend) hierbij ook verwezenlijkt kunnen worden; een klimwand past hier uitstekend bij; en beneden zouden (kunst)loipen gerealiseerd kunnen worden. Het voordeel van een kunstskibaan is dat het qua milieu en lagere kosten heel positief kan uitpakken voor Almere! Bovendien: we hebben iets dergelijks nog niet; en Huizen is net te ver om even lekker te gaan skiŽn bijv.
Als je dit verstandig aanpakt, hou je dus ruimte over voor wandelaars en bikers (apart deel) en skaters (beneden).
NB niet "alles" hoeft hier te gebeuren, Almere heeft gelukkig ook nog andere plaatsen waar weer andere dingen mogelijk zijn!
Greta Verduin

naar boven


Idee 95:
Mijn ideeŽn, een gebruik voor veel doeleinden. Sportactiviteiten o.a. klimwand. Een kinderboerderij, konijnen om te aaien, geitjes, schapen, kippen. Een grote toegankelijke speeltuin in de categorie peuter/kleuter en apart voor grotere kinderen met bijv. hangtouw van een uitkijktoren naar een ander punt. De toren kan ook door anderen gebruikt worden. Een paviljoen voor koffie/thee en lunch activiteiten. Waar ook (groot)ouders kunnen geniet van de kinderen. Een grote speelactiviteit in Almere ontbreekt in de openlucht.Vrij toegankelijk dit zou een aanwinst zijn voor omwonenden, maar ook de overige Almeerders die een leuke plek hebben om naar toe te gaan.

Idee 94:
Ik ben van mening dat de Alp in het licht van de nabije omgeving moet worden gezien, d.w.z. De Kemphaan en Almeerderhout. Het zou een "uitbreiding" aansluiting van de Kemphaan moeten worden met faciliteiten welke in het geheel ontbreken in Almeerderhout. Kindervoorzieningen en vele buitenactiviteiten, zoals reeds door architect zijn beschreven. Openluchttheater, speeltuin, pannenkoekenrestaurant zouden de kern moeten vormen.

Idee 93:
Vakantieland voor gehandicapte kinderen, gedeelte ook met vaste/permanente woon/groepshuizen (onder voorbehoud van veilige grond).

Idee 92:
Aardbeienvelden of frambozenplanten op zuidelijke heuvels

naar boven

Idee 91:
1. Golfbaan
2. Park
3. Natuurgebied / bos
4. Speeltuin
5. Skibaan (met kunstsneeuw, geen borstels)
6. Actieve buitensport (boogschieten, kleiduiven schieten)
7. Kanovijver

naar boven

Idee 90:
I.s.m. Stichting AAP een soort Apenheul creŽren.

naar boven

Idee 89:
Bergen/heuvels: deze missen we erg hier! Het landschap heuvelachtig maken.

Idee 88:
- Trimbaan en hierbij de hoogteverschillen benutten.
- Educatief natuurgebied met paaltjesroute, waarbij dmv bordjes bomen en planten etc. worden toegelicht. Wellicht afgewisseld met kunstwerken. 

Idee 87:
Het terrein gebruiken voor een nationaal ballonvaartcentrum i.c.m. centra voor modelspoorbanen, bestuurbare vliegtuigjes, schepen etc.

Idee 86:
De dierentuin van Almere met restaurant en ook een speelhal.  

Idee 85:
Het grootste openlucht kartcentrum van Nederland.

Idee 84:
Er zou een skatebaan en daarbij een jeugdsportcentrum van gemaakt kunnen worden. Of een survivalkamp lijkt ons ook heel erg gezellig. Of een dierentuin. Of een recreatiepark met camping en zwembad. Of motor- of brommer crossbaan. Of skelter crossbaan.

Idee 83:
1. Verkeerspark voor kinderen
2. Afslagplaats voor golfers
3. Kunstskibaan  

Idee 82:
1. Voorzie ieder die een grotere tuin bezit met een compostbak. Dit voorkomt het ophalen, dus economisch en de compost kan in de tuin verwerkt worden (ecologisch).
2. Verontreinigde locaties kunnen later gebruikt worden om er winkelcentra met parkeerplaatsen op te bouwen.
3. Overdekte schaatsbaan etc.
4. Skipiste

naar boven

Idee 81:
Na toepassing leeflaagconstructie
1. Recreatiepark (speelweide + toestellen)
2. Camping
3. Bungalowpark
4. Kartbaan
5. Bedrijventerrein i.c.m. recreatiemogelijkheden
6. Wieler- / crossbaan
7. Wandel- / natuurgebied met speelweide en beplanting met ondiepe wortelgroei
 

naar boven

Idee 80:
Voor recreatiedoeleinden (mountainbikes, fitnessparcours, etc.)
Voor aanplant mooie gebieden (bomen,heesters)
 

naar boven

Idee 79:
Zomers: camping
's Winters (en in 't najaar): skihellingen (zowel kunst- als sneeuwhellingen)
Alternatieven: tentoonstellingsterrein, sporthal, tennisbanen

naar boven

Idee 78:
Recreatiepark o.a. voor skihellingen, wandel- en fietsgebied (gťťn lawaaipark!), trimgebied, openluchttheater, natuurmuseum (incl. gedeelte over deze stortplaats).

naar boven

Idee 77:
Combinatie van skeelerpark (brede asfaltpaden en tussen de heuvels halfpipes met paviljoen en terras) en soort kinderboerderij met schaapskudde (demonstratie met schaapshonden) en demonstraties met roofvogels (zitten er toch al).

naar boven

Idee 76:
Openbaar park met veel leuke dingen voor kinderen (glijbanen, kabelbanen, enz.). Crossbaan voor fietsers en motoren.  

naar boven

Idee 75:
Misschien is het een idee om er bijvoorbeeld een skischool op te plaatsen, daar je bepaalde hoogtes al hebt, dus is het allen nog het afwerken ervan en nadenken over de hoogtes van de afvalberg.  

naar boven

Idee 74:
Rodelbaan

naar boven

Idee 73:
1. Golfbaan
2. Kartbaan
3. Fiets-/mountainbikebaan
4. Exotische planten

naar boven

Idee 72:
1. Hertenkamp/dierenweide
2. Camping
3. Openluchtzwembad
4. Bloemenkwekerij
5. Fiets/wandelgebied (ook crossen)
6. Openluchttheater

naar boven

Idee 71:
Recreatie lijkt mij een prima bestemming. Ik vind het belangrijk dat ook educatie over milieu en de verantwoordelijkheid voor onze omgeving een plaats krijgen door bijvoorbeeld een educatiecentrum in te richten.

naar boven

Idee 70:
1. Educatief centrum gebouwd in "Drijvende containers" (voorlichting over milieu, afval, historie BB, -groene energie)
2. Openluchttheater
3. Doolhof
4. Herten park
5. Kinderboerderij
6. Wandelgebied
7.Broedplaats voor inheemse vogels  
Zoveel mogelijk gebruik maken van gerecycelde materialen of milieuvriendelijke alternatieven.

naar boven

Idee 69:
Een educatief centrum waarbij informatie wordt gegeven over energie, afval, en waar je zelf ook dingen kan uitproberen. Je kan dan bijv. met groene energie dingen laten werken enz.
2. Sportgelegenheden met dingen die milieuvriendelijke zijn of op groene energie lopen.
3. En het moet een milieuvriendelijk park worden met veel groene energie.

naar boven

Idee 68:
1. Grote glijbaan
2. Golfbaan
3. Mountainbikebaan
4. Skeelerbaan en 's winters skiŽn en sleeŽn  

naar boven

Idee 67:
Atletiekbaan  

naar boven

Idee 66:
Almere Alp goed idee.
- Dirt bike circuit
- Wildwaterbaan
- Klein oerwoud creŽren met apen van Stichting AAP door terrein gedeeltelijk met gaas te overtrekken
- 's Winters skiŽn en bobsleeŽn
 

naar boven

Idee 65:
1. Speeltuin
2. Skeelerbaan
3. Crossterrein voor brommers

naar boven

Idee 64:
Het is een prachtige stek om de heuvel te gaan gebruiken deltavliegen te leren.

naar boven

Idee 63:
Kinderpark: verkeerspark voor kinderen, crossbaan voor fietsen, kabelbanen er overheen, klimkabels, etc.

naar boven

Idee 62:
Skipiste en rodelbaan met nep sneeuw
Schaatsbaan

naar boven

Idee 61:
Tussen voormalige stortplaatsen meer aanbrengen dat verwarmd wordt d.m.v. gassen uit stortlocaties (soort natuurlijke warmwaterbronnen).

naar boven

Idee 60:
een soort survivalberg/plaats met bijv. abseilbaan, mountainbike parcours, quadrijden, tijgerparcours, enz.

naar boven

Idee 59:
Ik zou graag een kartbaan op de vuilnisberg willen hebben met ondergrondse banen en bergen.

naar boven

Idee 58:
1. Fietscrossbaan
2. Outdoor kartbaan
3. Quad en trikebaan
4. Afvalmuseum over verleden en heden
5. Proefcentrum nieuwe verwerkingsmethodieken
6. Mega overdekt zwemparadijs met glijbanen, wildwaterbanen, golfslagbad, alles met indoor zwemmen recreatie.

naar boven

Idee 57:
1. Sportterreinen als voetbal, hockey, handbal, cricket, honkbal, enz.
2. Kampeerterreinen, padvinders blokhut
3. Outdoor centrum (managementvaardigheidstrainingen dmv sport/survival)
4. Vliegerplek of modelvliegtuigplek
5. Zweefvliegterrein  

naar boven

Idee 56:
In de plaatsen en steden in de buitenwijken (dus niet bij woningen en recreatie) stortplaatsen. Daarna afvoeren naar een eiland op zee.
Bereikbaar via schepen of een brug. Daar afval verbranden of recyclen.

naar boven

Idee 55:
Naast een recreatieterrein is dit een prima locatie voor een "Gereguleerde OvernachtingsPlaats" (GOP) voor kampeerauto's. Almere, eigenlijk heel Flevoland, is de enige provincie die hiervoor geen enkele voorziening heeft. Ik ben er van overtuigd dat dit het toerisme in Almere/Flevoland zeer ten goede komt.

naar boven

Idee 54:
1. Skibaan
2. Motorcrossterrein
3. Recreatieterrein
4. Grote speeltuin
5. Discotheek (evt. deels openlucht) GOP, evt. i.c.m. recreatieterrein.

naar boven

Idee 53:
1. Golfbaan
2. Bedrijventerrein
3. Heliplatform GGD
4. Natuurreservaat
5. Begraafplaats

naar boven

Idee 52:
1. Je kan van de voormalige stortplaats een park maken waar men ook kan trimmen e.d.
2. Crossveld
3. Golfbaan (welke ook voor de gewone man bespeelbaar is en die niet zo duur is)

naar boven

Idee 51:
Kan in Almere, zo is het idee
dus neem je slee of ski's maar mee
een sneeuw/ski paradijs maken we van deze stortplaats
niet meer naar Oostenrijk of Zwitserland,
maar op vakantie in "Almere-sneeuwland".

naar boven

Idee 50:
Verkeerscircuit voor kinderen. Vroeger ging ik met mijn kinderen n aar het Verkeerspark in Assen, erg leerzaam en heel fijn voor ze om in een autootje, motor, brommer of fiets daar te toeren.

naar boven

Idee 49:
Winkelcentrum of wandelgebied.

naar boven

Idee 48:
De polder is weids en vlak. Dat heeft natuurlijk zijn eigen charme, maar:
Na "oplevering"/sluiting de heuvels omtoveren in verrassend geaccidenteerd terrein met beplanting die afwijkt van geijkte polderbeplanting (niet recht toe recht aan, veel loofbomen) maar stuifzandlandschap met vliegdennen, taxus, juniperus, specifieke gras- en heide soorten.

naar boven

Idee 47:
Plek voor buitensporters (boulderen, skeeleren, schaatsen)
Loopbrug naar Almere Hout en uitzichtpunt
Maak er geen 'nep-Alp' met gluhwein etc. Het blijft een speelplek en moet ook die sfeer houden.
Almere buitensport lijkt me een goede naam en de strekking te dekken.

naar boven

Idee 46:
In het kinderrijke Almere zou een groots opgezet kinderspeelparadijs erg leuk zijn. De heuvels kunnen gebruikt worden om vanaf te rollebollen en glijden voor 2-12 jarigen. De ouderen tot 18 jaar kunnen hun eigen gedeelte krijgen om te survivallen "op niveau".
Bovendien is er dan plaats over voor een of meerdere speeltuinen voor aparte leeftijdsgroepen. Denk ook eens aan een deel overdekt zoals bijv. "Ballorig" in Almere Haven. Klein restaurantje voor ouders.

naar boven

Idee 45:
Ik denk dat er een mooie grote berg van gemaakt wordt zodat je er 's winters op kan skiŽn of dat er grotten worden ingemaakt waar de vleermuizen kunnen overwinteren.

naar boven

Idee 44:
Maak in de Markerwaard een grote berg van 400 m hoog: de euro berg, voor recreatie, gaswinning, bergklimmen, skiŽn, enz.

naar boven

Idee 43:
 In de grond stoppen en dan ingraven

naar boven

Idee 42:
Een skibaan met wat kleine attracties er om heen.

naar boven

Idee 41:
De afvalberg hier in Almere is voor een deel mogelijk voor een mountainbikevereniging (deel is van belang om de andere recreanten niet in de weg te zitten).
Een paviljoen met restaurant behoort tot de mogelijkheden (samengaan met landgoed De Kemphaan)
Een trimbaan en verder een wandelgebied.
Het groen in Almere kan niet genoeg zijn.

naar boven

Idee 40:
Optie A: recreatiegebied met openluchtzwembad, midgetgolf, skatebaan en picknickplaatsen.
Optie B: Natuur begraafplaatspark.  In een rijke ruime natuurlijke omgeving zijn hier voor verschillende geloven verschillende
gebieden.

naar boven

Idee 39:
- buurthuisje
- kinderparadijs voor kleuters en peuters. Daarnaast een midgetgolfbaan, fietscrossbaan, skelterbaan, tafeltennistafel en een speciaal gedeelte voor gehandicapten/rolstoelers voor rolstoelvoetbal, -handbal, -volleybal, -tennis.

naar boven

Idee 38:  
Iets voor kinderen: speeltuin en/of kinderboerderij

naar boven

Idee 37: 
Maak er een jeugdpark van voor kinderen van alle leftijden met skeeler- en surfboardbanen, speeltuinen voor de kleintjes, enz.  
Kortom: een pretpark voor iedereen!

naar boven

Idee 36:  
Ik vind heel leuk als jullie elke jaar meer activiteiten voor kinderen.

naar boven

Idee 35:  
Een doe- en ontspanningscomplex met in de winter slee-rij banen of ski-/langlaufbanen. In de zomer track parcours en/of kartmogelijkheden, evt. met water/grachten om met kleine bootjes in te varen

naar boven

Idee 34:  
Recreatie- en outdoorcentrum:
1. Verkeerscentrum, oefenbaan als in Almere Buiten. Terreinrijden, auto, motor en andere voertuigen.
2. Mountainbikeparcours
3. Sauna/zwembad (gratis energie)
4. CommerciŽle horeca
5. Outdoor paintball parcours
6. Discotheek (afgelegen en parkeren) (energie)

naar boven

Idee 33:
Grote speeltuin
Zwembad
Golfbaan
Sportgebieden

naar boven

Idee 32:
Bovenop de berg een openluchtzwembad. Van de berg af glijbanen met verschillende lengtes, die weer in kleine badjes uitkomen. En een kabelbaan om boven op de berg te komen

naar mogen

Idee 31:
1. Uitbreiding golfterrein
2. Skibaan/rodelbaan
3. Wandelgebied
4. Bloementeel/expositie
5. Vlieger oplaatplaatsen
6. Hangglider en luchtballon
7. Openluchttheather
8. Floriade 2012
9. Motorcross/fiets/mountainbikebaan
10. Themapark (Disney)

naar boven

Idee 30:
Speelterrein voor kinderen met binnen- en buitenactiviteiten
Bouwgebied voor bijv. hospice of ouderen, mensen die van ruimte en rust met zorg mogen genieten.

Idee 29:
Ik vind het leuk om van deze plaats een groot park te maken waar mensen kunnen wandelen en picknicken. Ook een plek waar mensen kunnen fietsen en leren golfen. Dat is mijn fantasievrije loop.

Idee 28:  
Wij zouden hier graag een rodelbaan zien komen.

Idee 27:
Maak voor de winterperiode een skipiste baan, sleetje rijden en voor de zomerperiode een kinderroetsbaan via een zitmatje, met wat ontspanningsgelegenheden i.s.m. de Kemphaan. Tevens zouden de heuvels ook geschikt kunnen zijn voor een openluchttheater.

Idee 26:
Na inklinking en afdichting zou Braambergen gebruikt kunnen worden voor Floriade 2022.

Idee 25:
Van Braambergen moet uiteindelijk een natuurgebied worden gemaakt waar dieren kunnen leven, maar nu maar een ZONDER openstelling voor "de mens". In het algemeen heeft "de mens" veel natuurschade veroorzaakt, daarom nu gewoon het hele terrein aan de natuur teruggeven.

Idee 24:
Het lijkt mij wel wat om hier een skihelling aan te leggen of een grote kinderboerderij.

Idee 23:
Als eindbestemming:
1. Golfbaan
2. Skeelerbaan
3. Hoge berg waarbij je  "heel" Almere kan overzien, desnoods gecombineerd met klimmuur
4. Grote kinderspeeltuin met "simpele" speelapparaten (schommels, wip, etc.)

Idee 22:
Op locatie is zeer fraai geaccidenteerd wielrenparcours mogelijk waar wielrenwedstrijden op gereden kunnen worden. Dit kan aangevuld worden met onverhard mountainbike- of veldrijparcours, waardoor deze wedstrijden/tak van sport ook in Almere mogelijk is.

Idee 21):
Een fantastische kinderspeeltuin met hoogteverschillen, kabelbanen, klimheuvels. Teletubby-achtige heuvels ŗ la Engelse speeltuinen en Oud Valkeveen.

Idee 20:
Een dierentuin.

Idee 19:
1. Skibaan
2. Schaatsbaan

Idee 18:
Recreatiepark met golfbaan, speeltuin,e.d. maar vooral "De welstandsmierenhoop": een "namaak" mierenhoop met een tunnelsysteem waardoor je onder in de hopen afval kan zien wat er in de vertering gebeurt. Dus een recreatief afvalmuseum na 25 jaar Almere.

Idee 17:
Accommodatie voor sporten, bijv. skiŽn, crossterrein voor de jeugd, golfterrein.
Stadspark met allerlei soorten bloemen, bomen.
Horecagelegenheid
Ontmoetingscentrum
Kruidentuin
Gesloten rijschool (om te beginnen)
Terrein voor paarden, runderen.

Idee 16:
Pirateneiland met klimmuren, vlot, wiebelbruggen, gracht er om heen, springstenen, reuze glijbanen, terrasjes met horeca, pannenkoekenhuis.

Idee 15:
Winkel, speeltuin, verkeerspark, pretpark  

Idee14:
Recreatiegebied of golfterrein

Idee13:
Overdekt en openlucht karbaan.

Idee 12:
Recreatie voor groot en klein, bijv. golfbaan voor recreanten, pierebadje met speelelementen, zonneweide, crossterrein voor mountainbike, wandelparkje met lage bebossing ivm veiligheid en overzicht, skelterbaan. Evenemententerrein / muziekfestivals.

Idee 11:
Wat we hier nog niet hebben en waar grote behoefte aan is: buitenzwembad (dus niet 'n vies drabberig stukje Gooimeerwater).
Kinderboerderij of zelfs voor zo'n grote stad (160.000 inwoners) dierentuin (en dan niet  ŗ la Burgers Zoo hoor).

Idee 10:
open en/of overdekt zwemparadijs.

Idee 9:
winterpark, skihelling met huisjes erbij. Een soort Centerparcs, maar dan als winterpark.

Idee 8:
Skeeler- en/of crossbaan
Skibaan
Grilllhut zoals bijv. in Duitsland veel gebruikt wordt)

Idee 7:
- Fietscrossbaan
- Wandel/visgebied

Idee 6:
- Groot speelterrein
- Fietscrossbaan
- Circusterrein
- Wandelpark

Idee 5:
Tropisch zwemparadijs (methaangas kan direct gebruikt worden voor warmte)
Schaatsbaan

naar boven

Idee 4:
Kinderspeeltuin
Grote kinderboerderij

naar boven

Idee 3:
Fietslift naar de top en dan going down
Wielercircuit en museum voor historische racefietsen

naar boven

Idee 2:
1. In de glooiingen kun je halfpipes (voor skateboard) aanleggen
2. Bomen en struiken moeten gepland worden
3. Je kunt een trimparcours aanleggen
4. Op hoogste punt een uitkijktoren die boven de bomen uitkomt
5. Voor in de winter: slee- en snowboardhelling
6. Kraampje met eten en drinken (bijv. poffertjes)
7. Een doolhof
8. Speeltuin
9. Halverwege helling verzamelpunt van regenwater als beginpunt van een beekje wat bijv. op de vaart uitkomt.

naar boven

Idee 1:
Een van de zaken waaraan gedacht kan worden is een combinatie van activiteiten voor jong en oud, bijv. midgetgolf, verkeersplein met trapauto's, eventueel uit te breiden over een groot deel van de oppervlakte zodat de ouderen er wandelend doorheen kunnen. Dus realiteit benaderen. Skatebaan voor oudere jeugd, kunst skibaan, bowlingbaan, kinderboerderij.

naar boven